Προβλήματα και προβληματικές για το καλοκαίρι και για κάθε καλοκαίρι


Ιδιαίτερα Μαθήματα για Γραμμικό Σχέδιο
Ιδιαίτερα Μαθήματα για Ελεύθερο Σχέδιο
Προετοιμασία για Σχολές Αρχιτεκτονικής
Μαθήματα Autocad για φοιτητές, μηχανικούς


Πληροφορίες 5-7μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή
Panagiotis Petridis 6973416317

είπε γέρων

Ένα πρόβλημα την μέρα την ανία κάνει πέρα
το μυαλό σου δυναμώνει, μη φοβάσαι δεν σκοτώνει


 
 
Έστω ότι πουλάς Γιαούρτι σε κεντρική πλάζ της Χαλκιδικής και κουβαλάς μαζί σου εκτός απο το καρότσι με το γιαούρτι και δυο δοχεία για να προσφέρεις στους πελάτες σου τις ποσότητες που παραγγέλουν. Τα δοχεία έχουν χωρητικότητες 4 και 7 λύτρα αντίστοιχα. Πως μπορείς να ζυγίσεις μόνο με αυτά ποσότητα 2 λύτρα γιαούρτι.
Θέλουμε να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και στηριζόμαστε επάνω σου. Εσύ έχεις αναλάβει το δύσκολο έργο του συντονισμού. Έστω λοιπόν ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 1835 αθλητές για το άθλημα της ελευθέρας πάλης. Όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ. Εσύ πρέπει να υπολογίσεις πόσοι αγώνες πρέπει να γίνουν για να προγραμματίσεις τους χώρους και τους χρόνους διεξαγωγής των αγώνων. Χρησιμοποιόντας περισσότερο το μυαλό σου και λιγότερο τον υπολογιστή σου βρες πόσοι αγώνες πρέπει να γίνουν έως ότου ανακυρηχθεί ο νικητής
Βρισκόμαστε στη βάση κάποιου φάρου σε Κυκλαδίτικο νησί. Δίπλα απο την είσοδο υπάρχουν τρείς διακόπτες ένας εκ΄ των οποίων ανάβει το φως στο δωμάτιο του φάρου. Έχες την δυνατότητα να σκαρφαλώσεις μια φορά στον διόροφο φάρο. Πώς μπορεις να αποκαλύψεις με την πρώτη επίσκεψή σου στο φάρο ποιος διακόπτης είναι ο σωστός. Είναι μεσημέρι και δεν μπορείς οπτικά να καταλάβεις αν το φως στο δωμάτιο είναι ανοιχτό ή κλειστό.
Παίζεις τάβλι στην παραλία και συγκεκριμένα πόρτες. Είσαι τόσο τυχερός που μιλάς με τα ζάρια. Ποιες είναι εκείνες οι τρεις διπλές που πρέπει να φέρεις σερί ώστε να δημιουργήσεις εξάπορτο. (υπάρχουν δυο λύσεις)
Διαθέτουμε δυο σχοινιά διαφορετικού μήκους με μεταβλητή διατομή. Και τα δυο σχοινιά καίγονται το καθένα σε μία ώρα. Δεν καίγονται όμως ομοιόμορφα. Δηλαδή μπορεί σε πέντε λεπτά να καούν μερικά χιλιοστά του σχοινιού και στα επόμενα πέντε λεπτά να καούν αρκετά εκατοστά. Πως μπορείς να μετρήσεις χρονική διάρκεια 45 λεπτών. Δεν έχουμε χρονόμετρο ή οτιδήποτε άλλο, μόνο τα δυο σχοινιά και έναν αναπτήρα.
Είσαι στον Αρμενιστή και παίζεις σκάκι το βράδυ στην παραλία δίπλα στο μπαρ. Το πρωί ξυπνάς νωρίς για να δεις την ανατολή του ηλίου πίσω από τον ’θωνα. Έχεις στη διάθεσή σου ολόκληρη την σκακιέρα και οκτώ στρατιωτάκια τα οποία θεωρείς ότι είναι βασίλισσες. Πως θα τοποθετηθούν όλες οι βασίλισσες στη σκακιέρα χωρίς να «τρωει» η μία την άλλη. 
Είσαι στην ταράτσα ενός σπιτιού και έχεις στα χέρια σου χρονόμετρο και θερμόμετρο. Με τις γνώσεις της Φυσικής που έχεις πως μπορείς να υπολογίσεις το ύψος του σπιτιού; (Φυσική ’ Λυκείου)
Σκάβοντας στην άμμο σε κάποια παραλία ανακαλύπτεις ένα πιθάρι με λίρες. Αν τις βγάλεις ανά δύο μέσα απο το πιθάρι περισσεύει μία, αν τις βγάλεις ανά τρεις περισσεύει μία, ανά τέσσερις ανά πέντε ανά έξι πάλι περισσεύει μια. Αν τις βγάλεις ανά επτά δεν περισσεύει καμία. Πόσες είναι συνολικά οι λίρες.
Σε μια διασταύρωση δυο δρόμων Α και Β συναντάς δυο δίδυμα ολόιδια αδέρφια που ο ένας λεει πάντα ψέματα και ο άλλος πάντα αλήθεια. Έστω ότι εσύ πρέπει να πάρεις τον δρόμο Β για να πας να διασκεδάσεις αλλά δεν ξέρεις ποιος είναι ο δρόμος Β. στη διασταύρωση εκείνη τη στιγμή είναι μόνο ένας από τους αδελφούς. Ποια ερώτηση πρέπει να του κάνεις έτσι ώστε με βεβαιότητα να καταλάβεις ποιον δρόμο πρέπει να πάρεις για να πας να διασκεδάσεις.
Συναντιόνται δυο φίλοι μετά από πολλά χρόνια και συνομιλούν περπατώντας στο δρόμο. 
-Τι γίνεται φίλε πως τα πας;
-Καλά μια χαρά. Εσύ;
-Δόξα τω θεό.
-Τι έγινε παντρεύτηκες;
-Ναι!
-Πόσα παιδιά έχεις;
-Τρία κορίτσια.
-Πόσο χρονών είναι;
-Αυτό δεν θα στο πω, θα πρέπει να το βρεις μόνος σου.  Το μόνο που σου λεω είναι ότι το γινόμενο των ηλικιών τους είναι 36 και το άθροισμά τους είναι ο αριθμός της απέναντι πολυκατοικίας. 
-Δεν μου αρκούν τα δεδομένα.
-Έχεις δίκιο. Η μεγαλύτερη κόρη μου έχει γαλανά μάτια.
Πόσο χρονών είναι τα κορίτσια;
Διαθέτουμε 4 κομμάτια αλυσίδας που το καθένα έχει από τρεις κρίκους. Τι πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε σε όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο να ενώσουμε τα 4 κομμάτια. (Δηλαδή πως μπορούμε να φτιάξουμε κολιέ ανοιγοκλείνοντας μόνο τρεις κρίκους).
Ένας κυνηγός βλέπει ένα θήραμα και το παρακολουθεί χίλια μέτρα νότια, χίλια μέτρα ανατολικά, χίλια μέτρα βόρεια και βρίσκεται στο ίδιο αρχικό σημείο. Τι χρώμα έχει το θήραμα;
Αν ο επόμενος αριθμός του 321121 είναι ο 3121122111. Βρες με ποια λογική θα γράψουμε τον επόμενο. Για να σε βοηθήσω ο επόμενος του 3121122111 είναι ο 311121122213 και ο επόμενος του 311121122213 είναι ο 
31132112231131
Θέλεις να ζεστάνεις το φαγητό σου για 3 λεπτά και διαθέτεις 2 κλεψύδρες των 5 λεπτών και των 7 λεπτών αντίστοιχα. Σε πόσα τουλάχιστον λεπτά θα φας;
Σκέψου έναν αριθμό από το 1 έως το 9. Έλα κάντο κατευθείαν.
Πολλαπλασίασέ τον με 9.
Πρόσθεσε τα ψηφία του γινομένου για παράδειγμα 37=3+7=10.
Αφαίρεσε 5 από το άθροισμα.
Αντιστοίχισε τον αριθμό με γράμμα Α=1, Β=2 κ.ο.κ.
Σκέψου κάποια χώρα που αρχίζει από το γράμμα που βρήκες.
Τέλος πάρε το επόμενο γράμμα του αλφαβήτου και σκέψου κάποιο ζώο.
Τώρα μια ερώτηση θα ήθελα να σου κάνω.
Καλά ρε στη Δανία υπάρχουν ελέφαντες;
Η μήπως ελάφια;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Έχε το νου σου σε λίγο καιρό ακολουθεί και νέα σειρά προβλημάτων που έχει να κάνει περισσότερο με τραπουλόχαρτα και σπιρτόξυλα.
(δηλαδή τα απαραίτητα αξεσουάρ για καλό Camping)

Εάν έχεις λύσει κάποια απο τα προβλήματα και θέλεις να ελέγξεις τις λύσεις σου ή αν θέλεις να μάθεις τις λύσεις όσων δεν κατάφερες να λύσεις στείλε email στην παρακάτω διεύθυνση. Ante gia kai kales buties!!!

petredes@hotmail.com


Τρεις Χρήσιμες Διευθύνσεις
 Ένας παπάς
 Ένας φυσικός
 Και ο καιρός